5 + 1 érv az MDF beltéri ajtó mellett

0
68
5 + 1 érv az MDF beltéri ajtó mellett

Az otthon belső terének kialakításában az ajtók jelentős szerepet játszanak. Az MDF (Medium-Density Fiberboard) beltéri ajtók egyre népszerűbbé válnak a modern építészetben és lakberendezésben, és számos előnnyel rendelkeznek más anyagokhoz képest. Most összegyűjtöttük azokat a leglényegesebb előnyöket, amelyek bemutatják miért érdemes egy stílusos és időtálló MDF beltéri ajtó mellett dönteni.

1. Tartós és időtálló

A közepes sűrűségű farostlemez olyan nedves eljárással előállított anyag, ami speciális kiképzése révén nagy szilárdságú végeredményt produkál anélkül, hogy műgyantát alkalmaznának a gyártás során. Az MDF beltéri ajtó ellenáll a deformálódásoknak és a repedéseknek, így hosszú távon megőrzi esztétikus megjelenését és funkcióját. Bevonatuknak köszönhetően nyugodtan választhatók például fürdőszobába is, hiszen vízálló tulajdonsággal is rendelkeznek!

2. Kiválóan dekorálható

Az MDF felületén többféle bevonat is képezhető attól függően, hogy inkább modern, letisztult vagy természetes hatást szeretnénk elérni. A dekorfóliával történő bevonatolás egy igen elterjedt módszer az egyedi dizájn kialakítására, a gyártók minden évben előrukkolnak valami újdonsággal, vagy éppen az aktuális év divatszínével. Alapvetően természetes barna színe laminálható, lakkozható és fóliázható.

3. Gazdaságos választás

Egy MDF beltéri ajtó általában kedvezőbb árú, mint a más anyagokból készült társaik, így gazdaságos választásnak bizonyulhatnak a felújítási vagy építési projektek során. Megfizethető áruk ellenére magas minőségű ajtókat képviselnek, és stílusos megjelenést kínálnak a belső enteriőr sajátos kialakításában.

4. Hangszigetelő képességgel is rendelkezik

Az MDF beltéri ajtó anyaga kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami ideális választássá teszi beltéri ajtókhoz. A jó hangszigetelés javítja a lakók kényelmét és nyugalmát, illetve az egyes szobákban sem kell lábujjhegyen járni azért, hogy ne zavarjuk a másikat. Ehhez azonban szükséges a pontos és szakszerű beszerelés, hogy valóban résmentesen záródjon az ajtó!

5. Könnyű kezelhetőség

Könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, így hosszú távon megőrzik esztétikus megjelenésüket. Az anyag sima felülete nem igényel különleges tisztítószereket vagy kezelési módszereket, egyedül a zsanérokat érdemes bezsírozni, ha nyikorognak. Ezt nem befolyásolja az sem, ha mondjuk üvegezett modellt választunk.

+1. Környezetbarát anyag:

Az MDF beltéri ajtó alapanyaga és a gyártási módszerek kevésbé terhelik a környezetet, mint más anyagoké. Gyakran újrahasznosított fa- és papír anyagokból készül, így környezetbarát alternatívát jelent más ajtókhoz képest.

Mindezek alapján az MDF ajtók tökéletes választást jelenthetnek az otthonok belső tereinek kialakításához. Tartósak, stílusosak és gazdaságosak, és számos előnnyel rendelkeznek más anyagokhoz képest, és a Nyílászáró Birodalom széleskörű kínálatában rendkívül nagy számban vannak jelen!

Kép forrása: freepik.com