A burkolólapok lehetséges felhasználásai

0
86
burkololap-pickpik

A burkolólapok rendkívül sokszínűek: számos stílusban, méretben és anyagban érhetőek el a piacon. Kül- és beltéren is egyaránt alkalmazhatók, hiszen strapabíró és időtálló anyagok.

Beltéri burkolatok

Beltéren manapság már viszonylag sok helyen jellemző a burkolólapok használata. A hagyományosnak számító konyhai és fürdőszobai kő- vagy csempeburkolatok használata egyértelmű: könnyen tisztítható felületekről van szó, így a magas fokú higiéniát igénylő helyiségeket is szennyeződésmentesen lehet tartani általuk.

Ugyanakkor a mediterrán stílus terjedésével egyre több helyen már máshol is találkozhatunk burkolólapokkal. Az egyes szobákban a padlószőnyeg vagy parketta helyett lerakott burkolatok több célt szolgálhatnak. Egyrészt ezesetben is vonzó lehet a takarítás megkönnyítése, főleg a gyakran használt területeken. Másrészt a kőburkolatok fontos szerepet játszhatnak az otthon hűtésében: valóban csökkenthetik nyáron a hőmérsékletet, emellett pedig az emberi hőérzetet is képesek lentebb vinni. Végül pedig a hálószobák, nappalik fali burkolatai leginkább dizájn elemként jelennek meg, ugyanakkor igazán otthonossá és vonzóvá tehetik a helyiséget.

Teraszburkolat 

A teraszok gyakran központi helyiségei egy otthonnak: amint megérkezik a jó idő, számos család „kitelepül” étkezésekre, sütögetésekre vagy egyszerűen csak esti beszélgetésekre. Emiatt kiemelten fontos, hogy a terasz kialakítása és berendezése tökéletes legyen használói számára, ennek pedig a burkolat is részét képezi.

Az általános stílus függvényében választhatunk karakán, a szemet vonzó burkolólapokat, amelyekkel könnyedén érhetünk el meleg, barátságos összhatást. A modernebb, letisztultabb teraszok ezzel szemben leggyakrabban semleges színű burkolatot kapnak, így alapozva meg a teljes „helyiség” kiegyensúlyozott és nyugodt megjelenését.

Kerti utak, autó feljárók

Végül, de nem utolsó sorban a burkolólapok a külső terek, udvarok egyéb részein is felhasználhatók. Készülhetnek belőle járdák, autó feljárók, amelyek gyakran a ház előtt vagy mellett futnak végig – így adva egyfajta keretet az épületnek. Szintén alkalmazhatók kerti utak kialakítására, amelyek már sokkal inkább a zöld felületek részét képezik. Ezesetben szerencsés azon darabokat választani, amelyek jól illeszkednek a környezetükbe: bontott téglát, kerti tipegőket. Ezek természetesen tisztán is tarthatók, azonban ha koszosak, mohásak lesznek az idő múlásával, akkor is legalább annyira jól fognak mutatni, mint új korukban.

A Babó Kőburkolatok burkolólapok széles választékával várja vásárlóit: különböző stílusok, színek és alapanyagok érhetők el náluk, aminek köszönhetően mindenki garantáltan megtalálja a számára tökéletes burkolatot. Böngéssz termékeik között és add le rendelésedet még ma!