A Gellért Hotel újranyitása 2027-ben, a Mandarin Oriental üzemeltetésében

0
185
hotel gellért

Nagy várakozás előzi meg a Gellért Hotel megnyitását, melynek üzemeltetését a híres Mandarin Oriental szállodalánc vette át. A Gellért Hotel várhatóan 2027-ben fogja újra megnyitni kapuit a vendégek előtt – tájékoztatta a BDPST Group az MTI-t.

A BDPST Group tulajdonában lévő Gellért Hotel egy teljes körű, műemlékvédelmi előírásokat szem előtt tartó felújításon megy majd keresztül 2024-től. Ez lesz a Mandarin Oriental első olyan hotelje Magyarországon, melyet üzemeltetnek. A tervek szerint a szállodában 143 vendégszobát alakítanak ki, köztük 38 lakosztályt, melyek kialakításában a londoni Alexander Waterworth Interiors belsőépítészeti stúdió is közreműködik.

A hotel eredeti belső terei az évek során háborús sérülések és újjáépítések miatt vesztek el, de a beruházók most a négy legikonikusabb terem – a Lobby, a Duna terem, a Zeneterem és a Gobelin terem – eredeti pompájának visszaállítását tűzték ki célul, fotók és tervek alapján. Emellett az épület felújításával olyan új funkciókat is integrálnak, melyek szélesítik a kínált szolgáltatásokat és minőségi javulást hoznak, megtartva az épület történelmét, de kiegészítve a XXI. századi innovációkkal és fenntartható megoldásokkal.

A BDPST cégcsoport kiemelt szempontként kezeli, hogy a helyiek is élvezhessék az épületet, és az éttermekkel elsősorban a budapesti lakosság igényeit szeretné kielégíteni. A Gellért Hotel Budapest egyik legikonikusabb épülete, és nagy felelősséggel tartozik mind az épület, mind a város lakossága iránt.

Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa és elnöke elmondta: „A Mandarin Oriental, egy több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező luxus hotel márka, mely nagy odafigyeléssel ötvözi ezeket a tapasztalatokat az adott ország kultúrájával, emeli ki az egyedi designt, tiszteletben tartva a Gellért Hotel hagyatékát és magyar gyökereit.”

A Gellért Hotel vissza szeretné adni egykori fényét, és továbbörökíteni azt a jövő generációk számára, és a Mandarin Oriental az értékmentés és teremtés elkötelezett híve. A hotel tiszteletteljesen épít a helyi kulturális örökségre, miközben integrálja a legmagasabb kortárs komfortot és fenntarthatósági normákat – hangsúlyozta Laurent Kleitman, a Mandarin Oriental Group vezérigazgatója.