A körömszabályozás hatása a kéz- és lábápolásra

0
77
manikur_es_pedikure

A körömszabályozás nem csak az esztétika miatt fontos. Egy körömvágás döntő szerepet játszik a kezünk vagy a lábunk egészségének megőrzésében. Az általános kényelmünk, a fertőzések megelőzése szempontjából is elengedhetetlen, hogy körmeink mindig egészségesek és ápoltak legyenek.

Fertőzések megelőzése

A rendszeresen levágott körmök kevésbé hajlamosak arra, hogy alatta a szennyeződések és a különféle törmelékek megtelepedjenek és a káros baktériumok elszaporodjanak. Amennyiben erről gondoskodunk, úgy a fertőzések kockázatát és például a gombás körömfertőzéseket is elkerülhetjük. A körmeink tisztán tartásával és a megfelelő vágással védekezhetünk a gyakori betegségek ellen, amelyek csak kellemetlenséget okoznak.

A kellemetlenségek enyhítése

A benőtt körmök nyomást gyakorolhatnak a környező szövetekre is, így ez a probléma kellemetlen érzéssel és fájdalommal is jár. Rendszeres vágással fenntarthatjuk körmeink optimális hosszát és megelőzhetjük a benőtt körmöket is. Azonban, ha már bekövetkezett a baj, akkor a körömszabályozás sokat segíthet.

A körmök egészségének támogatása

Rendszeres körömvágással a körmök szerkezeti integritását és egészségét is megőrizhetjük. A benőtt körmök sokkal hajlamosabbak a behasadásra, töredezésre és ez komplikációkhoz és kellemetlenségekhez vezethet. A megfelelő hosszúságú körmök segíthetnek ezeknek a problémáknak az elkerülésében. A pedikűrös továbbképzések során ezekkel a kérdésekkel is mélyrehatóan foglalkoznak.

A köröm megfelelő növekedésének elősegítése

Amennyiben odafigyelünk körmeink hosszúságára és arra, hogy mindig eltávolítsuk az elhalt vagy esetleg sérült körömszövetet, úgy elősegíthetjük az egészséges körmök növekedését. Következetes körömápolási rutinnal támogathatjuk körmeink természetes növekedési ciklusát és idővel sokkal erősebb és ellenállóbb körmökre tehetünk szert.

Megjelenésünk javítása

Egy benőtt köröm egyáltalán nem esztétikus és sokan a nyári időszakban még a strandra sem mernek kimerészkedni. Az ápolt megjelenéshez elkerülhetetlen, hogy foglalkozzunk a körmeinkkel és vessük magunkat alá a körömszabályozásnak, amennyiben az szükséges.

A körömvágás, a benőtt körmök kezelése, az alapvető kéz- és lábápolás alapvetően fontos, amely befolyásolhatja a higiéniát és kényelmünket is. Egészséges körmeinket csak egy ápolási rutin bevezetésével őrizhetjük meg, vagy ha szükséges minden hónapban vegyük igénybe manikűrős és pedikűrös szakember segítségét.

Fotók forrása: Canva