A legjobb távcsövek túrázáshoz és kültéri kalandokhoz

0
185
tavcsovek_turazashoz_kirandulashoz

Lacerta Explorer

A Lacerta távcsövek igen magas színvonalat képviselnek saját kategóriájukban. A jó képminőséget biztosító, klasszikus formájú és porro prizmás távcsövek mechanikailag is egy stabil kivitelezéssel bírnak, ezért, ha sokat utazunk akkor érdemes ezt választani. A vízálló burkolattal rendelkező távcső a kültéren bármilyen időjárási körülmények között használható. Amennyiben 30 000 Forint környékén keresgélünk, úgy ez jó választás lehet. Lehetőségünk van 3 modell közül választani: 8×45, 10×50 vagy 12×50-es nagyításút. A jobb optikai tulajdonságát annak köszönheti, hogy üveganyagú prizmával szerelték fel. Az üvegfelületeket FMC bevonattal látták el, így a kontraszt, a fényáteresztés és a színvisszaadása is tökéletes. A természetben végzett megfigyelések esetében fontos, hogy széles legyen a látómező, ami ezeknél a termékeknél szintén megtalálható. A készlet tartalmazza az okulárvédőt és nyakpántot is, így a megfigyelések még kényelmesebbé válnak.

Lacerta Smart

Amennyiben hajlandóak vagyunk egy kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlni, úgy ez kompakt távcső még jobb választás lehet. A 10×50-es méretű és 42 mm átmérőjű termék szürkületi és éjszakai megfigyelésekhez is használható. A 10-szeres nagyításának köszönhetően nappali fényviszonyok mellett is részletgazdag képet kínál. A színek telítettek és valósághűek, így akinek fontos a minőségi élmény, az mindenképpen emellett tegye le a voksát. BAK-4-es prizmájának köszönhetően nagy a fényáteresztése. A terméket az ujjainkkal teljesen körbe tudjuk ölelni, így megfigyelés közben sem fog beremegni. A készlethez tartozik egy objektívvédő sapka is, amely a távcső elejéhez rögzíthető, így biztosítva, hogy sosem veszítjük el.

ktívvédő sapkát is vásárolhatunk, amelyet a távcső elejéhez lehet rögzíteni, így biztosak lehetünk abban, hogy soha nem fogjuk elveszíteni.

Éjszakai megfigyelésekhez nem árt beszerezni egy hőkamerát

Az éjszakai megfigyelések esetére jó szolgálatot tehet egy hőkamera beszerzése. Amennyiben nem szeretnénk nagyon mélyen a zsebünkbe nyúlni, a Hikmicro Lynx Pro LE10 hőkamera ideális választás, ha kedvező árú, de megbízható eszközt keresünk rövidebb távolságú megfigyelésekhez, elérhető áron 171 000 Forintért. Ennek az egyszerűen kezelhető kamerának az elektronikus fókuszálása gyors reakciókat tesz lehetővé a természetben, míg a kiemelkedő megbízhatósága teszi tökéletes társává vadászathoz és a vadvilág felfedezéséhez.