Forgasd a vizet, hogy kristálytiszta legyen

0
39
Forgasd a vizet, hogy kristálytiszta legyen

Jó dolog, ha van a kertedben egy saját családi medencéd, amelyben akkor csobbanhatsz te, a családod és a barátaid, amikor éppen kedvetek szottyan rá. Ahhoz azonban, hogy mindig biztonságos legyen a víz, gondoskodnod kell annak tökéletes tisztaságáról. Minden lépés nagyon fontos, ezek egyike pedig a vízforgató rendszer előírás szerinti üzemeltetése.

Ha erre nem fordítasz kellő figyelmet, akkor a medence zárt közegében pillanatok alatt elszaporodhatnak a kellemetlen viszketést és betegségeket okozó kórokozók.

Magától nem mozdul meg

A Medence Óriás medenceszűrők hatalmas választékával vár téged is. Legyen szó papírszűrős és homokszűrős vízforgatókról vagy szivattyúkról, esetleg szűrőbetétekről, a kínálatban most sem fogsz csalódni. Akár sóbontóval is kiegészítheted a vízforgatós rendszeredet, ami kifejezetten ajánlott, ha kisebbek is rendszeresen pancsolnak a családi medencében. Azok is díjazni fogják ezt, akik különösen érzékenyek a klóros tisztítószerekre.

A vízforgatás azért nagyon lényeges, mert a medencében a víz maximum a szél vagy a pancsolás miatt jön mozgásba, magától nem. Ha pedig áll a víz, akkor a szennyezőanyagok nem juthatnak el a speciálisan erre kitalált szűrőrendszerig, legyen az bármilyen modern is. Egy arra alkalmas szivattyú azonban besegít és máris fennakadhat a szennyezőanyagok nagy része a homok- vagy a papírszűrőn, olykor a speciális üvegmorzsalékokon. Az elv pont ugyanaz, mint a folyók esetében a természetes kavicságy tisztítása.

Naponta legalább kétszer

Legyen bár felfújható, puha falú, csővázas vagy földbe süllyesztett medencéd, mindegyikbe szerelni kell vízforgatót. A választást azonban nagyban befolyásolja, hogy mekkora a medence nagysága és az alakja. Érdemes lehet sóbontóval vagy ózongenerátorral kombinált berendezéseket választani, ha a hagyományos helyett inkább az alternatív víztisztítási módszerekre esküszöl. De az minden készülék esetében alap, hogy naponta legalább két alkalommal a teljes medencevíz-mennyiséget forgasd át a szűrőközegen, melegben még többször. A szűrőközeghez az egyik oldalon még a szennyeződésekkel teli víz jut be, de a másik oldalon a sokkal tisztább jut ki. Az ebben lévő nagyon kicsi szennyezőanyagokkal pedig már sokkal hatékonyabban el tudsz bánni.

A pancsolás biztonságos lesz

A Medence Óriás webáruházban több neves márka szűrő és vízforgató termékeit megtalálod, vásárláskor érdemes arra külön figyelni, hogy az egyes elemek és a kiegészítők tökéletesen passzoljanak egymáshoz.

A kristálytiszta víz elérése és a kiváló minőség fenntartása nem varázslat. Alapossággal és odafigyeléssel, na és a megfelelő vízforgató rendszer működtetésével csak a medencézés örömeit fogod élvezni. Elfelejtheted a gyakori vízcserét, az extra medencetakarítást és miattuk a sok-sok plusz kiadást és a mérgelődéseket.