Hogyan segíthet a szexuálpszichológus, ha probléma van a szexuális élettel?

0
518
szexuális gondok

Az intimitás, a szexualitás lételeme a párkapcsolatoknak. Ha a szenvedély alábbhagy egy hosszú kapcsolatban, vagy éppen az elmélyülését gátolja valamilyen szexuális zavar, akkor a szexuál pszichológus szakértelme és tapasztalata aranyat érhet.

Lelki problémák kihatása a szexualitásra

Az életben vannak könnyebb és terheltebb időszakok, ezt mindannyian megtapasztaljuk. Valakit valósággal teljesen letaglóznak a nehézségek, óhatatlan, hogy segítséget kapjon. Emellett akadnak közöttünk olyanok is, akik lazán veszik a stresszt, kihívásokat, sőt a kudarcokat is, viszont tudat alatti folyamataik, félelmeik, szorongásaik hatására náluk is lehetnek testi jelei a lelki gondoknak.

A régebben nyomást okozó terhek, megoldatlan feladatok idővel mélyülhetnek és nem várt hatásai lehetnek az elnyomott problémáknak. A furedi.hu oldalon elérhető szexuálpszichológiai szakpszichológus nem csak a lelki problémák hátterét fedheti fel, hanem a kialakuló szexuális probléma elmélyülését is megakadályozhatja.

A szexuális élet fizikai akadályai

Természetesen testi elváltozások, betegségek is okozhatnak problémát a szexuális kapcsolat területén. A terápiás folyamat része, hogy a szervi elváltozásokra, merevedési problémákra, közösülési fájdalmakra is gyógyírt találnak szakorvos bevonásával.

A szorongás hatalmas romboló erő

A szexuálpszichológus szakértő azon dolgozik a pszichológiai tanácsadás, párterápia vagy pszichoterápiás ülés alatt, hogy a korábbi negatív élmények sérelmeit, a kialakult gátlásokat, félelmeket és nem utolsó sorban a szorongást feloldva visszahozza a szexuális életbe az elveszett boldogságot.

Nagyon fontos tudni, hogy a segítség minél előbb érkezik, annál gyorsabban tapasztalhatjuk meg a hatásait, hiszen a negatív hullámok kevesebb ideig mérgezik a kapcsolatot.

A szexuálpszichológus szakértő felkeresése

Könnyen lehet, hogy először még felvállalhatatlan dolognak tűnik a szexuálterápia. Mindez addig tart, amíg az első alkalmakkor megtapasztaljuk a terapeuta megnyugtató közegét, megérezzük, mennyire érti a problémánkat és meghallgatjuk, milyen lehetőséget hordoz egy párterápia vagy pszichoterápia.

Mindennapi életünkre olyan erős kihatással van szexualitásunk, hogy nyitottan kell hozzáállnunk a felmerülő problémák megoldásához és meg kell tennünk a szükséges lépéseket. A halogatás nagy hiba, ami rengeteg negatív következményt hordozhat.