Hogyan válaszd ki a megfelelő melltartót? Itt van 5 szakértői tipp

0
313
ruhát választ egy nő

Minden nőnek nagy kihívást jelent általában, hogy megtalálja a méretben, és formában is tökéletesen passzoló, ráadásul még kényelmesnek is mondható melltartót – tehát nem vagy egyedül a problémáddal. Az alábbi cikkben össze is gyűjtöttünk néhány szakértői tanácsot, hogy segítsünk neked.

#1. Vizsgáld meg a melltartó pántokat is!

Sokan elkövetik azt a hibát a melltartók válogatása közben, hogy csak a kosár részt veszik figyelembe, pedig a melltartópánt elhelyezkedése is legalább ennyire fontos. A kosarakat a helyükön tartják a melleket, de a tényleges támaszték körülbelül 90 százalékáért a pánt felelős (ezért nehéz is jó, vagy legalábbis nem rossz pánt nélküli melltartót találni). A pántoknak fontos szerepük van: segítenek a melltartót egy szintben tartani a testeddel, miközben még formálják is a melleket. A melltartópánt megfelelőségét séta közben, néhány lépés megtételével tudod ellenőrizni.

 

#2. Ismerned kell a melltartómértedet, de nem feltétlenül kell ragaszkodnod ehhez

Bár fontos, hogy ismerd a mellméretedet, tudd, hogy mekkora melltartó passzol rá, nem feltétlenül kell ehhez ragaszkodnod. Ugye veled is előfordult már, hogy 40-es farmer helyett a 38-as méret lett a jó, pedig mindig is 40-eset hordtál, és nem is fogytál semmit? Ez azért van, mert a különböző márkák, melltartótípusok eltérhetnek egymástól. Az ökölszabály a következő: ha felfelé mész a sávban, menj le a kosárban és fordítva. Például egy 32C helyett jó lehet egy 30D vagy egy 34B. Ha 34C-s a méreted, akkor találhatsz olyan melltartókat, amelyek jobban illeszkednek 36B méretben vagy a 32D méretben. Ha a melltartó pántjai belemélyednek a válladba, az azt jelentheti, hogy a kosár túl kicsi! Viszont, ha a pántok csúszkálnak, az azt jelentheti, hogy a kosarak túl nagyok.

#3. A „full bust,” „full figure”, „plus size” kifejezések jelentése a melltartókon

Több márka kínál melltartókat nagyobb méretben, néha plus size, full bust vagy full face címkével. Mindegyik kicsit mást jelent. Érdemes tájékozódni ezekről a személyzettől, mielőtt rossz döntést hozunk. A „full bust” a DD kosaraknál nagyobb méreteket jelenti 36 vagy annál kisebb számozással, ilyen méretek találhatók meg benne: 28G, 30F, 32E, vagy 38H. A „plus size” melltartók melltartók pántja 38-as vagy nagyobb. A „full figure” melltartók pedig DD+ méreteket tartalmaznak 38, vagy annál nagyobb számozással.

#4. Különböző célokra különböző melltartót kell választani

A különböző stílusok és anyagok különböző célokat szolgálnak. Ideális esetben olyan melltartót, melltartókat kell választani, amik nemcsak a ruhatáradat egészítik ki, hanem az életviteledhez is passzolnak. Ha szeretnél több melltartót is beszerezni különböző ruháidhoz, illetve szeretnéd, ha nem nyúlnának ki gyorsan a sok használat miatt, akkor az alábbi típusú melltartókat lehet érdemes beszerezned:

  • 2 hagyományos stílusú melltartó, például egy sima pólómelltartó a bőröd tónusában, vagy fekete színben, amelyek a ruhatárad 70-80 százalékához passzolnak.
  • Sportmelltartó, amely minimálisra csökkenti a mellek mozgását fizikai tevékenységek során, de nem akadályozza a teljesítményt. Különböző sportaktivitásokhoz, különböző típusú sportmelltartó szükséges.
  • Változható melltartó, amely lehet pánt nélküli, vagy keresztbe teheted a pántjait, ha a ruha nyakkivágása, hátrésze ezt igényli – mert a kilógó melltartópánt sosem jön divatba.
  • Nem aládrótozott melltartó, amelyet utazás vagy pihenés közben is viselhetsz.

A funkción túl az anyagválasztásra is figyelni kell. Manapság már rengeteg féle anyagú melltartó van. Mielőtt választasz – a szakértők azt javasolják-, az alábbi kérdéseket tedd fel magadnak: Milyen anyagra van szükségem? Ami elvezeti az izzadságot? Csipke részletet szeretnél? Vagy érzékeny bőröd van, és puhább szövetre van szüksége?

 

#5. Így válassz melltartót, ha eltérő méretűek melleid

Nem ritkaság, hogy egy nőnek két melle mérete eltérést mutat. Sokaknak nem arányosak mellei, aminek genetikai okai, illetve egészségügyi előzményei is lehetnek (például mellcsomó eltávolítása). Ha a különbség jelentős, akkor ez a jelenség a melltartóvásárlást még bonyolultabbá teszi, mit eddig. Szakértők javaslatai alapján ezekben az esetekben a melltartóméretet mindig a nagyobb mellekhez kell igazítani. Speciális fehérnemű boltokban lehet kapni kivehető betéteket, amikkel pótolni lehet a teret a kisebb mellnél.

 

Amennyiben megfelelő melltartót választasz, melleid feszesen fognak állni, jól fognak mutatni  a különböző ruhák alatt, és a nélkül is. Ha mégis úgy érzed, hogy nem elég feszesek melleid, esetleg a méretükkel vagy elégedetlen, nem tudod megszokni, hogy az egyik kisebb, mint a másik, akkor a plasztikai beavatkozás nyújthat segítséget. Manapság már rutin beavatkozásnak számít, sok nő dönt a műtét mellett önbizalma helyretétele miatt. A Bónusz Plasztikai Sebészeten lehetőség van, hogy a mellnagyobbítás felvarrással egy műtét során valósuljon meg, így csökkenthető a felépülési idő, az eredmény pedig egyszerűen tökéletes lesz. A plasztikai sebészeten minden műtét előtt személyre szabott konzultációval várják a szépülni vágyókat.