Linképítés 2023

0
461
backlink 2023

A backlinkek körül egy teljesen önálló iparág van, amely nem törődik a SEO egyéb tényezőivel, sőt néha félreviszi az információkat, amelyek elsüllyeszthetik a keresőmotorok rangsorolását.

Manapság sok olyan linképítőt, linképítő szolgáltatást és linképítő szoftvert látni, amelyek a jó backlinkek alapjai ellen dolgoznak, sőt, úgy játszanak a Google-lal, hogy az árt a saját rangsorolásodnak a keresőmotorokban.

Ezért úgy éreztem, hogy sok tévhit és téves számítás van a backlinkekkel kapcsolatban, és ebben a cikkben azért vagyok itt, hogy felfedjem „az igazságot a backlinkekről”, amit nem hallasz gyakrabban.

Megjegyzés:- Abban az esetben, ha segítségre van szükséged a saját linképítésedhez. Akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velem itt:

A backlinkek nem ingyenesek

Igen, ez igaz. Legalábbis akkor, ha jó backlinkekről beszélek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden fizetett backlink megéri a pénzt. Általában akkor, amikor azt látod, hogy az emberek több ezer rossz minőségű backlinket szereznek néhány dollárért, és főleg akkor, amikor ezek a backlinkek bárki által megismételhetők.

Akkor nem titok, hogy feltételezzük, hogy ezek a backlinkek teljesen értéktelenek. Az én szemszögemből nézve csak két módja van a jó backlinkek megszerzésének:

Vagy ki kell érdemelni őket (VAGY) Fizetned kell értük

a) Hogyan lehet jó backlinkeket keresni?

Csak egy biztos módja van annak, hogy jó backlinkeket szerezz, mégpedig úgy, hogy minőségi tartalmat nyújtasz, aminek halmozottan és határokat ledöntve kell meghaladnia a meglévő tartalmakat a területeden.

Akárhogy is, azzal, hogy csak a világ legjobb tartalmi darabját publikálod, nincs garancia arra, hogy elkezdesz backlinkeket generálni és rangsorolást kapsz a keresőmotorokban.

Valójában ehhez a folyamathoz kapcsolódik egy lépés, amelyet „elérésnek” hívnak. Amely magában foglalja a releváns és minőségi webhelyek megcélzását és a felkérést, hogy adjanak backlinkeket a Rád (vagy) tartalmadra.

Ez az a pont, ahol szeretem használni a „megérdemelni” kifejezést. Mert ahhoz, hogy kiérdemeld ezt a backlinket, elég méltónak kell lenned.

Van néhány technika, amely pontosan ezt a folyamatot követi, hogy segítsen jó backlinkeket szerezni a jó backlinkek megszerzésében.

  • Skyscraper technika (A Brain Dean által népszerűsített módszer)
  • Statisztikai blogbejegyzés technika
  • Ingyenes szoftverek biztosítása (Pontosan úgy, ahogy Neil Patel tette az UberSuggesttel).

b) Hogyan lehet fizetni a jó backlinkekért?

Ha most találkoztál a backlinkek fogalmával, talán láttál már olyan szolgáltatásokat, ahol 49 dollárért több száz backlinket szerezhetsz több hivatkozó domainről.

Ha ezeket a szolgáltatásokat választod, akkor a végén lehet, hogy mind a pénzed, mind az idődet olyasmire költöd, ami aligha mozgatja meg a tűt a keresőmotorban.

Van azonban néhány mérőszám, amit szem előtt kell tartani, mielőtt fizetnél a backlinkekért, mint például:

  • A weboldal domain tekintélye (DA) az elmúlt körülbelül egy évben.
  • A weboldal organikus forgalma az elmúlt egy évben vagy annál is tovább.
  • A weboldal tartalma és annak közzétételi aránya
  • Relevancia az Te szakterületedhez
  • A weboldal által kiadott backlinkek száma (Ha egy weboldal annak ad ki backlinkeket, akinek fizet, akkor valószínűleg egy linkfarmról van szó. Ami azt jelenti, hogy nem sok értéket képvisel az a backlink).

Azonban még mindig több tucatnyi tényező és mérőszám van, amelyeket én személy szerint átnéznék, mielőtt fizetnék a backlinkekért, és azt „jónak” tartanám.

Végső soron meg kell értenie, hogy a jó backlinkeket nem könnyű megszerezni, és nem lehet minden alkalommal olcsó áron megvásárolni.