Mi a különbség a coverex és a covercard között?

0
8762
mi a különbség a coverex és a covercard között

A Coverex és a Covercard két különböző készítmény, amelyek szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szolgálnak. Mindkét termék a perindopril hatóanyagot tartalmazza, de különböző formában és más összetevőkkel együtt.

 1. Coverex:
  • Hatóanyag: A Coverex 4 mg tabletta 4 mg, míg a Coverex Forte tabletta 8 mg perindopril terc-butilamint tartalmaz tablettánként.
  • Egyéb összetevők: hidrofób kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz és laktóz-monohidrát.
  • Külleme és csomagolás: A Coverex 4 mg tabletta fehér színű, kapszula alakú, mindkét oldalán bemetszéssel ellátott tabletta. A Coverex Forte tabletta fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború tabletta. Mindkét fajta tabletta 30 darabos PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban kapható.
 2. Covercard:
  • Hatóanyagok: A Covercard tabletták perindopril-arginint és amlodipint tartalmaznak. A különböző dózisokban kapható tabletták (3,5 mg/2,5 mg és 7 mg/5 mg) különböző mennyiségű perindopril-arginint és amlodipint tartalmaznak.
  • Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát (E 470B), mikrokristályos cellulóz (E 460) és vízmentes kolloid szilícium-dioxid (E 551).
  • Külleme és csomagolás: A Covercard 3,5 mg/2,5 mg tabletták fehér, kerek tabletták, 5 mm-es átmérővel, míg a Covercard 7 mg/5 mg tabletták fehér, kerek tabletták, 6 mm átmérőjűek. A tabletták különböző mennyiségben kaphatók, többek között 10, 28, 30, 60, 84, 90, 100 és 500 darabos kiszerelésben, nedvességmegkötő gélt tartalmazó tartályban.

A Coverex és a Covercard közötti fő különbség a hatóanyagokban és az egyéb összetevőkben rejlik. Míg a Coverex kizárólag perindopril terc-butilamint tartalmaz, addig a Covercard perindopril-arginint és amlodipint kombinálja, ami kibővíti a kezelési lehetőségeket és lehetővé teszi a betegek számára, hogy egy tablettával kezeljék a magas vérnyomást és egyéb kardiovaszkuláris betegségeket.

Forrás: https://www.pharmindex-online.hu/

Figyelem! Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, nem tekinthető terápiás javaslatnak. A teljesség igénye nélkül összeállított informatív jellegű írás. Ha a cikkben megfogalmazott tünetek, jelenségek, információk érintenek, mielőtt bármit is tennél, bármin is változtatnál konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel!