Mi a különbség az Aspirin Protect és az ASA Protect között?

0
11070
mi a különbség az aspirin protect és az asa protect között

Az Aspirin Protect és az ASA Protect Pharmavit hasonló céllal készült, azaz a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére és kezelésére, de márkaneve, gyártója és egyes alkalmazási területei eltérőek lehetnek. Az Aspirin Protect (Bayer AG) és az ASA Protect Pharmavit (PharmaSwiss) egyaránt acetilszalicilsavat (aszpirint) tartalmaznak, amelynek vérrögképződést gátló hatása van. A különbséget elsősorban a gyártó cég saját eljárásai, a márkanév, valamint a fogyasztói ár jelenti.

 1. Az Aspirin Protect:
  • A vérlemezkék összetapadásának gátlásán keresztül fejti ki hatását, így megelőzi a vérrögök képződését.
  • Alkalmazható heveny szívizomelhalás, újabb szívinfarktus megelőzése, átmeneti agyi keringési zavar és agyi infarktus megelőzése, szívizom csökkent vérellátása miatt fellépő mellkasi fájdalom, érsebészeti beavatkozások után, és heveny szívizomelhalás kockázatának csökkentése esetén 45-79 év közötti férfiaknál és 55-79 év közötti nőknél.
  • A termék gyomornedv-ellenálló bevonattal rendelkezik, amely kíméli a gyomornyálkahártyát, ami hosszan tartó kezelés során előnyös lehet​1​.
 2. Az ASA Protect Pharmavit:
  • Alkalmazása javasolt szívinfarktus utáni visszaesés megelőzésére, trombózisos érrendszeri műtét után, és átmeneti agyi vérellátási zavar esetén az agyi infarktus megelőzésére.
  • A vérrögképződést gátló (antitrombotikus) hatása a vérlemezkék (trombociták) tromboxán-A2 szintézisének gátlásán alapul​2​.

Mindkét termék vérrögképződést gátló hatással rendelkezik, amely elősegíti a szív- és érrendszeri betegségek, mint a szívroham és a stroke megelőzését. Az adott termék kiválasztása előtt érdemes orvosával konzultálni, hogy megtalálja a legmegfelelőbb kezelési lehetőséget az Ön számára. Az Aspirin Protect és az ASA Protect Pharmavit egyaránt gyomornedv-ellenálló bevonattal rendelkezik, amely csökkenti a gyomorirritációt és a gyomornyálkahártya károsodásának kockázatát aszpirin kezelés alatt.

Figyelem! Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, nem tekinthető terápiás javaslatnak. A teljesség igénye nélkül összeállított informatív jellegű írás. Ha a cikkben megfogalmazott tünetek, jelenségek, információk érintenek, mielőtt bármit is tennél, bármin is változtatnál konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel!