Mondj búcsút a régi típusú fogtömésnek: itt vannak az esztétikus megoldások

0
82
kiáltó nő

Talán nem ismeretlen a kép, ahogy gyerekként ülünk a fogorvosi székben, és remegve várjuk, hogy betömjék a fogunk. Ez sokszor érzéstelenítés nélkül történt, és csak a fájdalomra emlékszünk, ami hosszú éveken át elkísért. Azonban nem szabad a fogorvosi látogatást elhanyagolni, főleg akkor, ha szuvasodik a fogunk! A következő cikkben a Budapest Dentcare fogorvosainak segítségével bemutatjuk a modern, esztétikus és fájdalommentes fogtömés lehetőségeit.

Milyen típusú fogtömések léteznek? 

Hagyományos

Manapság a hagyományos fogtömések esetében kompozit anyagot használunk – meséli a Budapest Dentcare vezető szájsebész szakorvosa, Dr. Deák György András. – Ez sokkal hatékonyabb, mint a korábban alkalmazott amalgám, és nem is tér el a fog színétől.

Az amalgámmal kapcsolatban egészségügyi aggályok merültek fel, ezért ezt az anyagot az Európai Unió 2025. január 01-től betiltotta.

A legújabb generációs kompozit anyaggal viszont esztétikus és az egészségre teljesen ártalmatlan módon lehetséges a fogtömést elvégezni.

Gyógyszeres

A gyógyszeres tömés ideiglenes tömésnek minősül. Ezt olyan esetekben alkalmazzák, amikor a ,fogideg még visszafordíthatóan gyulladt és a gyógyszeres tömés által indukált fogszövet képződéssel a fog hosszútávon életben tartható, a gyökérkezelés elkerülhető. A mai legmodernebb gyógyszeres tömés a TRIAGE tömőanyag, mely 3-4 hónap alatt vastag új fogszövet képződést indukál, majd ezt követően végleges fogtömés készíthető a fogban.

Inlay

Az inlay tömést fogtechnikus készíti el fogminta alapján. Olyan esetekben használják, amikor nagyobb részt kell eltávolítani a szuvasodás miatt. Ez a tömés vagy kemény műanyag, vagy kerámia fogbetét, amely tökéletesen illeszkedik a fogba.

Ideiglenes

Ideiglenes tömést gyökérkezelés, fogpótlási beavatkozások után alkalmaznak, amikor a végleges tömés nem alkalmazható, mert annak savas kémhatása a foggyökértömés kötését negatívan befolyásolja.

Esztétikum és kiváló minőség 

Az esztétikus fogtömés ma már alapvető kezelés a fogászatban. A Budapest Dentcare csapata számára a legfontosabb, hogy pácienseik fájdalommentes kezelést kapjanak, utána pedig boldog mosollyal távozzanak. A tömés során használt tömőanyagot minden esetben a páciens fogainak formájához és színéhez igazítják, a kezelés végén pedig polírozás is történik, így a fogtömés teljes mértékben kényelmes és esztétikus megjelenést fog nyújtani.

A fogtömésnek nem kell többé rémálomnak lennie: modern megoldásokkal csoda szép fogsorunk lehet, amelyben nem tűnik fel, ha rendelkezünk egy-egy töméssel. Akár 1, 2 vagy 3 felszínű fogtömésről van szó, a Budapest Dentcare-nél biztosan magas minőségű ellátást és ragyogó mosolyt kapunk.