Műfű ötletek egy alacsony fenntartású kertbe

0
255
műfű ötletek 2023

A műfüves megoldások nagyon gyakoriak a kertben és a teraszokon. Sőt, világszerte egyre több otthonban is elterjedt.

A „műgyepes táj”, ahogyan nevezik, de még így is olyan dimenziót és színpompát kölcsönöz, mintha valódi lenne. Első ránézésre szinte semmi különbség nincs – műfű ötleteink az élő bizonyíték erre.

Tippünk: Ha professzionális műfű telepítés a célja, nézzen köürl a zoldkoronagarden.hu weboldalon, ahol nem csak a legjobb minőségű műfüveket, de valóban szakszerű kivitelezőt is talál. 

1. Kétszeresen is használható párnahelyként a gyerekeknek
A műfű tökéletes játszófelület a gyerek játszóházába. Puha talajt biztosít a lábak alatt, és tompítja az eséseket. Még jobb, hogy sármentes, tartós és ellenáll a kopásnak.

2. Öltöztesse fel az előkertet
Teremtsen páratlanul vonzó külsőt, ha műfűvel öltözteti fel előkertjét. Soha nem kell öntözni, így környezetbarát frissítést jelent, amely a vízszámlákon is spórol.

3. Szögletes és modern
A műfű szolgálhat a fókuszpontként a kis kert ötletében, kontrasztos textúrákat és színeket biztosítva. Itt a tető egy elegáns körvonalat hoz létre, amely a műgyepet teszi az udvar sztárjává.

A rattan kerti bútorok és a grillsütő hozzáadása funkcionálisabbá teszi a teret.

4. Megoldás a sáros vízre
Ha kertjében van egy vízelem, akkor jó eséllyel a környezete gyakran sáros és kopár. Ez különösen igaz, ha pázsittal van körbekerítve.

A műfű telepítése megoldhatja ezt a problémát. Tartsa meg a „wow-faktort”, mintha semmi sem változott volna.

5. A járdalapok között
A valódi fű fenntartása a járdalapok között trükkös vállalkozás lehet. De akár egy kis műgyepfolt használata is megoldhatja ezt a problémát. Ideális nagyméretű kerti elképzelésekhez.

6. Medence-paradicsom
Ha megnézed az alábbi fotót, minden valódinak tűnik – és nem is gondolnád, hogy a gyep műgyep. A medence körüli műfű lehetővé teszi a mezítlábas kényelmet.

A frissítő fürdőzés után biztonságot nyújt a nedves lábaknak is. A csúszós felületek miatt sem kell aggódnia!

7. Kényelem az autója számára
A valódi pázsittal ellentétben a megfelelő műfű típus lehetővé teszi, hogy járműve zavartalanul közlekedjen a garázsban. Válassza a nylon anyagot, mivel az gyorsabban visszanyeri eredeti formáját, miután ráléptek.

Ráadásul jobban és hosszabb ideig megőrzi eredeti formáját.

8. Olcsó golfkert
A golfpályáknak metrikus mennyiségű vízre van szükségük ahhoz, hogy zöldek maradjanak. A golfkertekkel rendelkező háztulajdonosok közül sokan emiatt döntöttek a műgyep mellett.

A mesterséges füvek textúráját tekintve úgy tervezték, hogy utánozzák a valódi fű érzetét.

9. Csemege a szőrös társának
A műfűre nem hatnak az elemek, ellentétben a valódi gyepekkel. Ez sokkal nagyobb szabadságot biztosít kutyájának, hogy az időjárástól függetlenül kint tartózkodjon. Megkapják a szükséges testmozgást, hogy egészségesek és boldogok legyenek!

10. Kiegészítő simítások a természetesebb megjelenésért
A műfű lágy növényekkel, például örökzölddel való szegélyezése természetesebb megjelenést kölcsönöz kertjének. A dísznövények szintén alacsony fenntartásúak, és könnyen párosíthatók a műgyephez. Merítsen ihletet ebből a kis hátsó kertből.

11. Karbantartásmentes mini oázis
Hozzon létre egy alacsony karbantartást igénylő oázist, és egészítse ki az udvart műfűvel. A zöld növényzet, például a spárgapáfrány hozzáadásával paradicsomi hangulatot kölcsönözhet szerény terének.

12. Keményfa deszkával párosítva
Integrálja a műgyepet keményfa deszkaborítással, hogy udvarának organikus megjelenést kölcsönözzön. Tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így ideális teret teremthet a szocializációhoz.

Függetlenül terasza méretétől, egy ilyen egyszerű tájképi kialakítás biztosan nagyot fog szólni!