Öltöny és ingek az őszi hónapokban: Friss és elegáns megjelenés a hidegebb időben

0
298

Az ősz az év egyik legszebb időszaka, hiszen ilyenkor a fák levelei vöröses és aranybarna színben pompáznak, de ezzel együtt viszont a hidegebb időjárás is beköszönt. A divat terén számos kihívással kell megküzdenünk ősszel, hiszen a nyári öltözéket felváltja a réteges öltözködés. Az öltönyök, valamint az ingek ekkor kerülnek elő, amelyek az elegancia és a stílus megtestesítői. Nézzük meg, hogy miként viseljük az ingeket és az öltönyöket ősszel.

Válasszunk melegebb szöveteket

Ősszel már eltehetjük a nyári zakókat és elővehetjük a vastagabb anyagból készült öltönyöket. A gyapjú öltönyök ilyenkor sokak kedvencei, hiszen ezen felül maximum egy pulóverre lesz szükségünk. Ha beköszönt az esősebb idő, akkor vihetünk magunkkal esernyőt vagy viselhetünk esőkabátot.

Öltözködjünk rétegesen

A könnyű és lenge lenvászon ingek tökéletesek a vastagabb pulóverek alatt és erre bátran felvehetjük még a melegebb zakót vagy öltönyt.

Merjünk színesen öltözködni

Az őszi hónapok ideálisak az élénk és meleg színek viseléséhez. A sárga, a borvörös, a mélyzöld vagy a narancsos színek is előkerülhetnek ebben az időszakban, hiszen tökéletesen illenek az őszi palettához. Ezekből a színekből kiegészítőket is használhatunk, mint például a nyakkendő vagy a sál.

Válasszunk megfelelő kiegészítőt

Az őszi stílusos öltözködéshez elengedhetetlenek a különféle kiegészítők. A szezonális kiegészítők közül választhatunk sálakat, nyakkendőket, bőrkesztyűket vagy esetleg kalapokat. Ezek nem csak abban segítenek, hogy ne fázzunk, hanem kiegészítik öltözködésünket.

Figyeljünk oda a mintázatra

Az öltöny mintája fontos szerepet játszik a megjelenésünkben. A keresztmintás vagy a kockás öltönyök nagyon jól illenek az őszi hangulathoz. Olyan mintákat válasszunk, amelyek mindig harmonizálnak az adott szezonnal.

A nyakkendők fontossága

A nyakkendő elegáns megjelenést kölcsönöz, ezért, ha tárgyalásra vagy ünnepre készülődünk, akkor erről ne feledkezzünk meg. Válasszunk olyan inget, amely jól illeszkedik különleges nyakkendőnkhöz és öltönyünkhöz is.

A megfelelő lábbelire is figyeljünk oda

Az őszi hónapokban a bőrcipők jó választásnak bizonyulhatnak, hiszen a gyakori esőzések miatt, fontos, hogy vízhatlan cipőbe járjunk. Olyan cipőt válasszunk, amely színében és formájában is harmonizál a ruházatunkkal.

Gondoskodjunk öltönyeinkről

Az öltönyöket rendszeresen ki kell tisztíttatni, így ne habozzunk száraztisztítóba vinni. Ezen felül mindig kövessük a gyártó által előírt használati utasítást, amely a ruha belső részében mindig megtalálható.