Wizz Air: rekord üléskapacitás a nyári szezonra Magyarországon

0
190

A Wizz Air bejelentette, hogy az idei nyári szezonban kiemelkedően magas, mintegy 4 millió ülőhelyet biztosít majd magyarországi járatain, amelyek 70 célállomásra közlekednek, ezzel továbbra is piacvezető helyzetét erősíti Magyarországon.

Az áprilisban kezdődő és szeptember végéig tartó utazási időszakban a légitársaság a tavalyi rekord utasszám után ismét kiemelkedő eredményekre számít. A tavalyi nyári szezonban a Wizz Air járatain mintegy 3 millió utas repült Magyarországról, a legtöbb foglalás jóval az utazás előtt történt. A legnépszerűbb úti célok között a tengerparti nyaralóhelyek és a történelmi városok szerepeltek.

Az idei szezonban is Egyiptom, Görögország, Spanyolország és Törökország várhatóan a magyar utasok legkedveltebb úti céljai között lesznek. Az utasok Budapestről és Debrecenből összesen 70 célállomásra utazhatnak.

2023-ban a Wizz Air megdöntötte a korábbi utasforgalmi rekordját, több mint 60,3 millió utast szállítva, amely 32 százalékos növekedést jelent a 2022-es adatokhoz képest. Magyarországon a légitársaság 5,2 millió utast szállított, ami 29 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A Wizz Air jelenleg 196 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A légitársaság 2023-as pénzügyi évében, 2022 áprilisa és 2023 márciusa között, 3,896 milliárd euró bevételt ért el.

Forrás: MTI